Vikbolandets förskolor är förlagda några mil utanför Norrköping. Alla ligger i natursköna områden. Nära till skog och mark där barnen kan leka i trygg miljö.

måndag 31 oktober 2016

Gränsö

Detta händer på Gränsö: 

Barngruppen har under föregående vecka fått utforska ljus och ljud med hjälp av en projektor. Vi har bland annat fått en känsla av hur det kan vara att simma med sköldpaddor, se farliga djur på nära håll och dansa och sjunga i en musikvideo. Spännande! 

Renoveringsarbetet av gymnastiksalen har även kommit igång. Ett staket har satts upp och en hel del annorlunda fordon åker där. Vi står vid staketet och spanar på första parkett! 

Efter uteaktivitet kan man lätt bli lite kall om händerna så här års. Då är det riktigt skönt att komma in och få en varm deg att baka med. Detta är något som vi varmt kan rekommendera. Appropå bakning och matlagning så har vår hemvrå även fått ett nytt utseende och ett utökat utbud av material. Vi efterlyser dock fortfarande utklädningskläder (hattar, förkläden, väskor) samt klädhängare.    
Nu har vi utökat våra möjligheter att hälla och ösa inomhus. Havrebordet är placerat i vårt gemensamma kök så båda grupperna får ta del av det.
Tack för havren familjen Fredriksson! 

I vår närmiljö har vi hittat ett litet äppleträd med goda äpplen och låga grenar. Perfekt för oss på förskola. Så en eftermiddag fick barnen själva plocka sitt egna äpple direkt från trädet. Smakade visst bättre då också! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.