Vikbolandets förskolor är förlagda några mil utanför Norrköping. Alla ligger i natursköna områden. Nära till skog och mark där barnen kan leka i trygg miljö.

torsdag 17 november 2016

Arkös vecka 46

Något som vi har gjort denna vecka är att knacka på i Tomtens hus för att se om han var hemma. Det var han inte. Kanske han var i verkstaden hos nissarna och förbereder inför jul?

Mörkret har börjat komma allt tidigare nu och en eftermiddag bestämde vi oss för att gå ut på vår gård och undersöka vad vi kunde hitta med hjälp av ficklampor som vi lånade från Gränsö. Resultatet av vårt sökande blev att vi hittade vattenpölar, rönnbär och lera. 

Vi har också besökt vår ateljé där vi skapade med färgpennor på vita, mindre papper. 

Under veckan har Arkös barn startat upp ett litet experiment. Barnen har planterat ärtor. Några i jord och några i papper. Experimentet går ut på att se om ärtorna trivs bäst i jord eller papper. Barnen trodde att jorden skulle fungera bäst. Det ska bli spännande att se. 
Vill ni som föräldrar/släkt också följa processen så finns krukorna/burkarna i fönstret på Arkö. Där finns även våra paprikor som fortfarande växer och havre som barnen sått. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.