Vikbolandets förskolor är förlagda några mil utanför Norrköping. Alla ligger i natursköna områden. Nära till skog och mark där barnen kan leka i trygg miljö.

fredag 18 november 2016

Gränsö

Detta händer på Gränsö... 

Denna vecka har vi vid flera tillfällen trotsat mörkret och gått ut efter mellanmålet. För att göra utevistelsen lite mer intressant så har vi bland annat lyst med ficklampor (som man får veva för att kunna använda) och ritat med asfaltskritor. Vi har även besök äppelträdet på andra sidan vägen. Lägesrapport: Inga löv sitter kvar på trädet, däremot finns det några äpplen kvar på grenarna. Äpplena går dock inte att äta längre! 


En del av barnen har besökt skogen under veckan. Där har vi bland annat undersökt olika träslag genom att känna oss fram. Vi har tillsammans kunnat konstatera att barr är sticksiga att ta på och att kottar kan se olika ut. En hel del naturmaterial fick även följa med oss tillbaka till förskolan. 

Det är inte alla förskolor som har tillgång till en så stor och härlig gård som vi! Detta är något som vi verkligen har tagit tillvara på under de senaste veckorna. Vi har klättrat i klätterställningen, cyklat, provat snurrgungan, tittat på de stora snöbollarna, varit i röret, sprungit på fotbollsplanen mm. Det är även trevligt att träffa kompisarna från Hästö där. 

Plötsligt så händer det! 
Solen lyste in på vår discokula i veckan och ljuset reflekterades på både väggar och golv. 


Ballonger är aldrig fel. Man kan kasta upp dem, vifta med dem, sätta fast dem på väggen eller på ryggen. Den enda som man inte kan göra med ballonger är att sitta på dem, för då säger det BANG! 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.