Vikbolandets förskolor är förlagda några mil utanför Norrköping. Alla ligger i natursköna områden. Nära till skog och mark där barnen kan leka i trygg miljö.

fredag 27 oktober 2017

ARKÖ v.43

Arkös tema med fordon har fortsatt. Vi har märkt ett intresse att barnen uppskattar att fordonen rullar fort. Vi har utmanat dom genom att ta fram ett stort papprör som bilarna kan rulla igenom. Varför går det inte att rulla bilarna om röret ligger ner? Får alla bilar plats? Vi undersöker friktion genom att rulla olika fordon nedför en träskiva på gården. Vilka åker ner fortast och varför? 

Vi har börjat att träna på tecken som stöd tillsammans med barnen. Den här veckan har vi fokuserat lite extra på olika fordon och olika tecken för det som finns på bordet vid våra måltider. 

I ateljén har vi fortsatt vårt skapande med ljuslyktor och vi har även målat med hjälp av våra leksaksbilar. Vilka fina spår det blev!

Inne i Arkös rum har vi bl.a. lekt med tågbanan. Den skapar möjligheter till samarbete och kommunikation mellan barnen. Vi tränar på att respektera varandra och inte förstöra det någon annan har byggt.

I veckan har vi också hunnit med en promenad till hästarna, vi fick se när de skulle släppas ut i hagen. 

I onsdags så fanns det massor med vatten att utforska på vår gård. Vi körde fort genom vattenpölarna och vi öste och hällde. 

Trevlig helg önskar vi på Arkö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.