Vikbolandets förskolor är förlagda några mil utanför Norrköping. Alla ligger i natursköna områden. Nära till skog och mark där barnen kan leka i trygg miljö.

fredag 17 november 2017

Gränsös v.46

En kall vecka med frostiga morgnar och kyliga dagsvindar har vi bakom oss. En vecka som innehållit flera olika aktiviteter för barnen har passerat.

Under veckan har vi kommit iväg på två olika promenader. Den ena promenaden tog oss till skogen då barnen själva fick önska. Inne i skogen blev det mycket motorisk träning då vi, för att ta oss fram, fick ducka under grenar, kliva över rötter, krypa uppför stigen, och klättra uppför berg. Barnen upptäckte en fallfärdig koja som öppnade upp möjligheten för reflektion om vad som hade hänt kojan, varför den var trasig. 

Promenad nummer två, där ”målet” var att besöka hästarna, fick efter barnens intresse ett helt annat mål. Promenaden började som vanligt genom att vi tog oss ut ifrån gården, kollade noga efter bilar innan vi gick över vägen mot fotbollsplanen. På fotbollsplanen fångades barnens intresse på något som fick dem att glömma vart vi var på väg. IS! Det var stora pölar med is som ledde till reflektioner om vad is var gjort av, hur den kändes och hur tung den var. Isen gav oss alla mycket balansträning och det var ett intressant möte mellan barnen och naturen. I slutet av promenaden kom vi även till hästarna och hälsade lite på dem.

Under en förmiddag denna vecka besökte några av barnen gymnastiksalen. Det är en bra plats där samarbete, motorisk träning och rörelse ligger i fokus. I gymnastiksalen denna vecka gungade barnen i ringarna, sparkade boll, balanserade på bänkarna, sprang från ena väggen för att sedan hoppa upp på den röda stora, tjocka mattan, musiken i bakgrunden ledde till hopp och dans tillsammans.


Ateljén har också fått ett besök, där barnen fick bekanta sig med naturmaterial genom skapande. Barnen fick vid detta tillfälle skapa med stora kottar och färg. Dessa kottar hänger just nu och pryder ”vinkfönstret” hos oss på Gränsö. 

En liten påminnelse från oss till er är att vi skulle uppskatta att få in jullovslapparna så snart som möjligt. Tack!

Trevlig helg önskar vi, Carro, Kicki, Tobbe och Åsa, er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.