Vikbolandets förskolor är förlagda några mil utanför Norrköping. Alla ligger i natursköna områden. Nära till skog och mark där barnen kan leka i trygg miljö.

fredag 1 december 2017

Gränsö v.48

Denna vecka har aktiviteter som till exempel pussla, rita och baka varit stora. Detta är givande aktiviteter som utmanar och utvecklar barnens finmotorik i händer och fingrar. Det har även gett tillfälle till att träna på färger (vilken färg ritar du med? Vilken färg har degen?) och passform (vilken pusselbit passar ihop med vilken).

Vi har också varit i gymnastiksalen vid flera tillfällen. Både efter lunch och på förmiddagen. Där är det alltid hög fart, mycket spring och hoppande som utvecklar grovmotoriken. Vi upplever att barnen uppskattar att vara där då det pratas mycket om gympasalen och alltid är full aktivitet när vi är där.
Denna vecka har vi testat att "pricka rätt" genom att kasta ärtpåsar i rockringar, vi sparkade bollar i mål och balanserade på bänkar.

På vår gård har det hänt saker och vi har fått ett staket uppsatt som gränsar av delar av gården. Det har funnits spännande, intressanta men också lite läskiga maskiner innanför staketet som har låtit mycket. Under våra utevistelser har vi tillbringat mycket tid vid staketet för att se vad som händer men också cyklat fort genom de vattenpölar som bildades när regnet föll.
Vi har också varit ute och upptäckt skolgården tillsammans med kompisarna från Hästö under en förmiddag.

För att lysa upp de nu mera mörka morgnarna och eftermiddagarna har vi tillfört ljus via ljusslingor på olika vis.Trevlig helg önskar Carro, Kicki, Tobbe och Åsa!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.