Vikbolandets förskolor är förlagda några mil utanför Norrköping. Alla ligger i natursköna områden. Nära till skog och mark där barnen kan leka i trygg miljö.

tisdag 19 december 2017

Gränsö v.50


Denna vecka har gått lite mer i julens tecken.
På måndagen ”tände” vi det andre ljuset i adventsljusstaken på fönstret inne i rummet.

Under en natt i början av veckan föll det en hel del snö som la sig som ett vitt täcke över marken. Till barnens stora glädje plockades pulkorna fram och då vi inte har någon större backe att åka nedför fick vi som personal turas om att dra barnen runt gården. Något som såg ut att uppskattas lika mycket som att åka nedför en backe. Det byggdes också flera snögubbar, samt grävdes i och klättrades på snöhögarna som bildades.

Under en förmiddag fick vi gå upp till ett av Hästös rum där Storsjung från Svenska kyrkan hade anordnat ett julspel för oss med sång, musik och rörelse. Några av sångerna kände barnen igen och några var nya och spännande.

Den 13 december fick alla barn och personal från Gränsö gå över till kompisarna på Arkö då vi skulle få besök. Efter lite väntan kom det ett vackert Luciatåg från skolan som sjöng för oss. Efteråt festade vi på en varsin piggelin.

I slutet av veckan har tyvärr snön åter igen börjat försvinna och marken är nu täckt av vatten och slask. Så vi har ägnat oss lite mer åt julpyssel och har pysslat ihop vår egen julgranskula.


En grupp har också tagit sig ut på en promenad. Vi trotsade slasket och tog oss ner på fotbollsplanen. Där hittade vi några fotspår som inte kom ifrån oss och som helt plötsligt tog slut!? De var små och hade bara tre tår. Efter lite reflekterande om vem som gjort spåren kom vi fram till att det nog var någon sort fågel och att där spåren slutade hade fågeln börjat flyga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.