Vikbolandets förskolor är förlagda några mil utanför Norrköping. Alla ligger i natursköna områden. Nära till skog och mark där barnen kan leka i trygg miljö.

fredag 19 januari 2018

Gränsö v.3

Hej där i vinterkylan!
Denna vecka har handlat mycket om rollekar och legobygge. Rolleken mamma, pappa, barn har blivit en favorit bland barnen. Denna lek leder till att barnen utvecklar och stimulerar samarbete och kommunikation på olika sätt.

Vi har hunnit med en dag i gympasalen där fokuset mestadels låg på bollspel. Vi hade stora bollar som små bollar. Bollarna studsade, rullade och sköts runt i hallen.

Ateljén besöktes också av en grupp barn under veckan. Barnen fick alla måla på samma, stora papper för att fortsätta stimulera samarbetet med varandra. Färgerna som undersöktes var grön, blå och vit. Det barnen upptäckte när färgerna blandades på pappret var att färgen som då skapades blev mörkare än ursprungsfärgerna.

Under de sista dagarna denna vecka kom ÄNTLIGEN snön tillbaka, och mycket blev det! Så till barnens glädje har det blivit en del lek i snön. Vi har skapat stora snöbollar och klättrat på snödrivor.


Trevlig helg önskar Carro, Kicki och Tobbe.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.