Vikbolandets förskolor är förlagda några mil utanför Norrköping. Alla ligger i natursköna områden. Nära till skog och mark där barnen kan leka i trygg miljö.

fredag 26 januari 2018

Hästö Vecka 4

Hej på er!
Ja då har ännu en vecka gått fort! Vädret har varit väldigt varierat. I början på veckan njöt vi av snön och det fina vinterlandskapet vi hade ute. Vi åkte madrass i backen, byggde fort och kojor i snön och hade roligt!


De sista dagarna blev det varmare och snön smällte till vatten... mycket vatten! Vi åkte vidare i backen och utforskade friktionen på byxorna och madrasserna mot snön ytterligare en dag, men blev snabbt blöta, men roligt var det! Vattenpölarna som bildades på gården lockade många barn också som med glädje plaskade, öste och lekte, några tog sig även vatten över stövlarna..! ;-) Barnens kläder har satts på hårda prov vad gäller vattentålighet och torkskåpet har fått jobba hårt. Fodrade galonset  och galonvantar klarar att stå emot vattnet och kylan längst.. 

F-gruppen har ritat självporträtt med färgpennor. Inte så lätt som man kan tro. Vad har jag för färg på ögonen, hur ser en näsa ut och munnen... Spegeln var bra att ha som hjälp! Och även kompisarna som kunde hjälpa till när det inte gick att rita en mun! Tema JAG lever vidare!

Bokbussen kom i torsdags. Vi var där och lånade varsin bok. Mycket läsning och diskussioner kring de olika böckernas innehåll blev det på eftermiddagen, härligt!

Fonomix testade vi idag på förmiddagen. Ljuden A..= gapmunnen M..= stora näsljudet R...= tungrullare,  övade och lyssnade vi på. Vi upptäckte att vi kunde läsa efter munbilderna! Blev ju ARM, RAM 🙂

Barnen har hunnit med mycket mer också. Lekt i dockskåpet, spelat spel, lagt pussel, lekt mamma-pappa-barn, byggt lego..

Våra självporträtt på TEMA-väggen

Fonomix

Vinter i pulkabacken

Självporträtt

Önskar er en skön helg!
Jannike, Malin, Jennifer, Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.