Vikbolandets förskolor är förlagda några mil utanför Norrköping. Alla ligger i natursköna områden. Nära till skog och mark där barnen kan leka i trygg miljö.

måndag 5 februari 2018

Gränsö v.5


Kättinge / gränsö

 

 
skolans namn
 
                               

veckobrev
vecka 5 / 201

 
8

VECKANS FOKUS
Denna vecka har vi utefter barnens intressen börjat styra in oss på en väg inom gruppens stora tema Natur. Vägen börjar mer och mer leda till att det är Djur som vi kommer fortsätta att arbeta med.
En grupp gick på spårspaning i vår närmiljö. De hittade flera olika spännande spår och gissade på vilket djur de trodde hade gjort spåret. De hittade spår ifrån djuren hare, häst och hund. Vi hittade också ett annat spår som alla direkt såg att detta spår inte kom ifrån något djur. Detta spår kom ifrån en Traktor.
En grupp fick under en förmiddag i veckan vara med och hjälpa de mindre djuren – fåglarna. Vi gjorde fågelmat som ska hängas ut i ett träd utanför så att vi ska kunna få möjlighet att undersöka och se om det är några fåglar som äter av maten vi gjort till dom. Maten består av: kokosfett, flingor, pumpakärnor, havregryn och solrosfrön. Hoppas det smakar fåglarna!

Under onsdagen besökte hela gruppen gymnastiksalen. Där hade vi ett spännande möte med en fallskärm!?
Alla barn samlades runt fallskärmen för att sedan en och en springa under medan de andra lyfte på fallskärmen. Här blev det ett bra tillfälle till att öva på turtagning. Vi turades också om med att några i taget fick springa med fallskärmen fram och tillbaka. Allt slutade med att alla barnen samlades under fallskärmen som då liknade en koja och härliga glädjeskratt fyllde gymnastiksalen.

Vi har också fortsatt lite på vattentemat som vi landade i under förra veckan. Vi har besökt ateljén och har där skapat med vattenfärg. Vi använde färgerna blå, lila och röd.

Ett intresse utöver temat som denna vecka har växt fram och smittats av bland barnen har varit konstruerande med lego. Att följa beskrivningarna som finns. Titta på beskrivningen, jämföra, leta efter de delar som behövs och sedan bygga ihop figuren rätt.

VECKANS BILDEV. VIKTIG INFO
En påminnelse om att Fredagen den 23 mars är förskolan STÄNGD pga att personalen har Kompetensutvecklingsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.